Категория
Українська література, опубликовано 04.03.2019 09:20

Твір на тему віддавна хліб і сіль на рушникові - це щедрий цвіт народної душі

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Давалося б – що такого важливого в шматочку тканини? але рушник з давніх-давен в україні мав велике значення. він був частиною традиційних обрядів на свята, важливим елементом весіль, похорон, хрещення дитини. а також, звичайно, частиною декору.залежно від тканини можна було визначити заможність родини. кількість рушників у посагу нареченої говорила про її вправність, адже вона сама мала їх зшити та розшити візерунками. бувало, що молода мала безліч рушників, але вони були розшиті незграбно та невправно. а інша мала декілька, але дуже красивих – такий талант вишивання дуже цінився.в рушники для певних подій вкладалися певні емоції. вишиваючи заздалегідь рушник до хрещення дитини, мама молилася, аби рушник вийшов красивим – як майбутнє її дитя. до обряду поховання на рушниках вишивалися певні символи, які б могли заспокоїтися душі померлого. для хлібного рушника, в який клали охолонути тільки-но спечений хліб, обирали найкращу тканину та нитки – адже «хліб усьому голова». хліб - найважливіша страва на столі, тому й рушник мав бути бездоганним.для різних свят українські жінки ткали спеціальні рушники – кольори, візерунки, довжина підбиралася залежно від значення свята. найважливіші рушники готувалися на різдво та великдень.рушники завжди були на покутті – прикрашали стіни біля ікон. чим більше рушників на стінах – тим краща доля у сім’ї. господині ретельно слідкували за чистотою цих елементів декору. також рушники часто прикрашали столи, рушниками накривали подушки на ліжках. про важливе значення рушника в український культурі говорить велика кількість пісень, приказок, прислів’їв, казок, співомовок про нього. рушник для українців – символ дому, добробуту та душевної чистоти.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Вона ще живе!!!!!!!!!!!!
Ответ
Ответ оставил: Гость

1)2,5

2)даже не дробь

3)20,01

Ответ
Ответ оставил: Гость
1. безусловные рефлексы наследуются,условные -- возникают в течение жизни.  2. у безусловных рефлексов рефлекторные дуги постоянны,у условных -- непостоянны. 3. безусловные рефлексы не могут угаснуть,условные -- могут. 4. определённым безусловным рефлексом обладает весь вид,определённым условным -- только одна особь. 5. рефлекторная дуга безусловных рефлексов оканчивается в подкорке головного мозга,либо в спинном мозге,условных -- только в коре головного мозга. 6. безусловный рефлекс является ответом на определённый безусловный раздражитель,условный формируется на основе безусловных,но проявляется на каждый раздражитель. 7. безусловные рефлексы имеют биологически необходимое для организма значение,условные -- приспособительное. 


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой літературе: Твір на тему віддавна хліб і сіль на рушникові - це щедрий цвіт народної душі... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube