Категория
Українська література, опубликовано 21.10.2019 23:12

Уякому з університетів і.франко почав здобувати вищу освіту.
! ! ​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Це кавун відповідь лол
Ответ
Ответ оставил: Гость
Був тихий райок. Життя набирало свого звичною темпу Я стояла біля вікна і слухала пісню, що долинала від сусідів. Це по радіо звучала пісня "Ой не ходи, Грицю..." Відома пісня легендарної Марусі Чурай.
Маруся Чурай... Прославлена українська піснярка, яка жила у XVIII столітті в Полтаві. Про її життя нам відомо лише з легенд і переказів, а ще з її пісень. Бо історія не донесла до нас документів з життя дівчини, нам відомі лише її пісні, які полонили серця не одного покоління українців.
Її пісні — як перло многоцінне.
Як дивен скарб серед земних марнот.
(Л. Костенко "Маруся Чурай")
І сьогодні звучать в Україні її пісні "Засвистали козаченьки", "Віють вітри, віють буйні", "Ішов милий горонькою", "Грицю, Грицю, до роботи" та багато інших. Ці пісні називають народними, а це є найвищою оцінкою творчості поетеси і піснярки Марусі Чурай.
За легендами та переказами, Маруся — дитина Гордія і Горпини Чураїв. Гордій Чурай — сміливий, мужній козак, якого стратили у Варшаві поляки, коли він потрапив до них у полон. Мати жила з дочкою у Полтаві. Дівчина була дуже гарною і мала талант до поезії, складала пісні про Полтавський козацький полк, про його бойові походи, про почуття матерів, коханих, дітей, які чекали козаків з битв і походів. Кажуть, що Маруся була напрочуд красивою дівчиною і мала чудовий голос, що слава про неї йшла по всій Україні. Тому і склали про неї перекази, які дійшли і до нас.
Розповідають нам її пісні і про Гриця — козака, якого полюбила щиро Маруся, але хлопець зрадив дівчину, а про їх нещасливе кохання були складені Марусею пісні.
Про життя Марусі Чурай розповідають і твори наших письменників. Серед них історичний роман у віршах Ліни Костенко "Маруся Чурай".
З поезією, яка ось уже три віки ходить по нашій землі, можна ознайомитися і з книги "Дівчина з легенди — Маруся Чурай", яку видано в Україні 1974 року. Це єдиний дар українського народу своїй безсмертній піснярці.
Ой у полі вітер віє,
А жито половіє,
А козак дівчину та й вірненько любить,
А зайнять не-посміє —
лунала пісня по радіо і полонила нашу уяву й наші серця. І мені здається, що не так уже й важливо, була Маруся Чурай історичною особою чи легендарною. Головне те, що її пісні співає народ і в третьому тисячолітті.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ответ: а), потому что Федька пожалел Толю и хотел защитить от наказания
Ответ
Ответ оставил: Гость
Володисмир Сосюра - великий провидець , геній української літератури . Його твори актуальні в наш час тому , що тема патріотизму і висловлювання власної думки вічна , невмируща . " Любіть Україну " - яскравий приклад широкого висловлювання про Україну поетом
 Кожний рядок вірша розкриває сутність справжнього патріотизму письменника , його любов до Батьківщини і прагнення до свободи .
 Кожне слово неначе пророцтво , настанова дає нам силу і віру в себе 


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: Уякому з університетів і.франко почав здобувати вищу освіту. ! ! ​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube