Категория
Українська література, опубликовано 04.03.2019 18:20

Виписати художні засобы з вірша "тарасова нічь" ! ! )

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Художественные сравнения:   кругом хлопці та дівчата, як мак процвітає; козаки, як та хмара, ляхів обступали. олицетворения: лихо сміється; зажурилась україна, зажурилась, заплакала; мовчать гори, грає море, могили сумують; ніч-матидасть пораду; лягло сонце за горою.  эпитет: тії ночі кривавої. метафора: заплаче серденько. синекдоха: козачество = червоні жупани. гипербола: чи затопило синє море твої гори; од лимана до трубайла трупом поле крилось.  риторические обращения: грай же, море, мовчіть, гори, / гуляй, буйний, полем — / плачте, діти козацькії, / така ваша доля! » антономасия: трясило = орел сизый. анафора: нехай собі бенкетують, / нехай на здоров’я! / нехай, кляті, бенкетують. синтаксический параллелизм: прокинулись ляшки-панки —/нікуди втікати! / прокинулись ляшки-панки / та й не повставали. метафора плюс олицетворение: червоною гадюкою несе альта вісті. эвфемизм: налетіли чорні круки вельможних будити (= клевать их трупы).
Ответ
Ответ оставил: Гость
У Михайликовому рецепты чорнила не було
а)дубової кори
б) ягід бузини
в) іржі
г)олії

Ответ
Ответ оставил: Гость
Михайлик довідався із щедрівок.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Моя улюблена героїня повісті І.Франка "Захар Беркут "- Мирослава. Напевно, вона подобається багатьом. Особисто мене вона вразила своєю сміливістю. Всі тухольці теж про неї відгукувалися, що вона "смілива і гарна" дівчина.   У житті Мирослави був важкий вибір: стати разом з батьком зрадницею чи покинути його заради тухольців, Максима і разом з ними захищати свою землю від ворога. Мирославу виховував батько, матір померла, тому вона дуже любила його. До останнього намагалася переконати не бути з ворогами, не зраджувати свій народ. І коли зрозуміла, що батько засліплений ненавистю до своїх односельців, його уявлення про її щастя були чужими їй, зробила правильний вибір.   На мою думку, Мирослава була розумною і кмітливою, бо здогадалася і порадила тухольцям виготовити метавки. Цією зброєю вони зуміли зупинити ворога.   Ось чому мені подобається ця героїня. Вона правильно вчинила, що не зрадила своїх односельців - тухольців, свій рідний край і була вірною в коханні. Мирослава може бути для нас прикладом любові і відданості своєму народові.


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: Виписати художні засобы з вірша "тарасова нічь" ! ! )... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube