Категория
Українська література, опубликовано 16.02.2020 14:01

Твір-роздум (на тему чи всіх людей псують гроші

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Хочеш пізнати людину — наділи її грошима та владою» — говорить народ­на мудрість. І, як свідчить світова література та життєвий досвід, у переважній більшості випадків вони «псують» людину. Отже, гроші і влада — зло? Спробуємо дати відповідь на це питання.

     Гроші — це «вічна» проблема. Одні не знають, де їх взяти, а інші — куди їх подіти, щоб отримати ще більше. Яскравим прикладом цієї проблеми є п’єса І. Карпенка-Карого «Сто тисяч».

      Головний герой п’єси, Калитка, так визначає місце грошей у своєму житті: «Гроші — всьому голова». І дійсно, вони заполонили не лише розум Герасима, а й душу. Все у своєму житті і житті рідних йому людей він вимірює грошима. Протягом п’єси ми бачимо, як у Калитці гине людина, бо стяжательство і скна­рість беруть у ньому гору. Ми здогадуємося, що колись Калитка, можливо, був доброю людиною. Він працьовитий, любить землю. До неї він із ніжністю про­мовляє: «Ох земелько, свята земелько, Божа ти дочечко! І все то гроші, гроші, гроші». Герасим уже давно втратив ніжні почуття до своєї дружини. Він розу­міє, що вона працьовита, «з діжі рук не виймає з ранку до вечора», але при цьо­му він не здатен навіть на елементарну вдячність. Коли Параска попросила запрягти воза, щоб з’їздити з Мотрею до церкви, Герасим відповів, що «коні за гроші куплені». Більше того, він міг і побити дружину. Не раз, за її словами, вона із синцями ходила. Не краще Калитка ставився і до свого сина Романа. Хлопець виріс працьовитим та слухняним, але для свого рідного батька він також був товаром. Калитка мріяв про одруження свого сина з донькою Пузиря, і найбільше його турбувало питання, скільки за нею дасть батько посагу. Отож, жадібність до грошей і людські цінності — явища несумісні.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Что ?????????????????
Ответ
Ответ оставил: Гость
1. Назва твору: "Зимовий етюд"
2. Автор: В. Підпалий
3. Літературний рід: Лірика
4. Жанр: Вірш
5. Вид лірики: пейзажна
6. Провідний мотив: -
7. Віршовий розмір: -
8. Художні засоби:
1) Порівняння: "вечір, мов казка... казка, як вечір"
2) Анафора: "все запорошене, все насторожене, вся Україна заслухалась"
3) Метафора: "місто тікає", "Україна заслухалась"
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ооооооо уже не помню


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: Твір-роздум (на тему чи всіх людей псують гроші... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube