Категория
Українська література, опубликовано 29.03.2020 23:26

Питання по творі М.Хвильового "Я(Романтика)"
1. Як автор атестує членів трибуналу: безіменного голову, Андрюшу, доктора Тагабата, дегенерата? Кого з них названо татарином і чому? 2. Як ви розумієте самовиправдання головного персонажа: « Я – чекіст, але і людина»? 3. Чи підкреслено типовість образу голови трибуналу тим, що автор не дає йому навіть імені? 4. Чому мати вірить у перемогу добра над злом у душі свого сина? 5. Як на вас вплинула картина присудження до розстрілу вдови, матері трьох дітей? 6. Всі, хто проти комунарів, у творі названі версальцями. У роки революції це слово часто вживалося як символ подоланої монархії, адже було запозичене з історії часів Паризької Комуни. Навіть В. Сосюра, примкнувши до червоних, використовував подібний відповідник на позначення не більшовицької України: І знову ти лежиш, обпльована і п’яна, Й над іменем твоїм Петлюра і Версаль… Кого саме називають версальцями члени трибуналу в новелі? Чи стає це слово синонімом до слова «ворог»? 7. Яку роль у новелі відіграє число 666? Який зміст вкладають теологи у цю цифру? У якій частині Біблії воно фігурує? 8. Чи розуміє головний герой, що служить дияволу? 9. Почитайте уважно уривок від слів «Так, це були неможливі хвилини…» до «сам не пам’ятаю, яку я попав до підвалу». Чи мав можливість голова трибуналу розстріляти дегенерата й випустити всіх полонених на волю? Чому не зробив цього? 10. Як ви розумієте підтекст такого уривка: «Я йшов по дорозі, як тоді – в нікуди. А збоку мене брели сторожі моєї душі: доктор і дегенерат, я дивився у натовп. Але я там нічого не бачив. Зате я відчував: - там ішла моя мати з похиленою головою. Я відчував: пахне м’ятою. Я гладив її милу голову з нальотом сріблястої сивини. Але раптом переді мною виростала загірня даль. Тоді мені знову до болю хотілося впасти на коліна й молитовно дивитися на волохатий силует чорного трибуналу комуни»? Чи вдалим є протиставлення запаху м’яти волохатому силуетові? Чому? 11. Залишки совісті спонукають голову трибуналу попрощатися з мертвою ненькою. Чи дає це зробити дегенерат? Про еволюцію чи деградацію головного героя можна говорити на основі прочитаного? 12. Маяками «загірної комуни» головний персонаж у кінці твору вважає підпалені чекістами стодоли й стіжки сіна. Позитивним чи негативним образом є ці вогні? Чи проливають вони відповідне світло й на майбутню «загірню комуну» як державу знущань, імперію зла?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Зачекай-но, котику,
Зупинись!
Ось який вже виріс я —
Подивись!
Не спіши так, котику,
Не біжи!
А зі мною краще ти
Подружись!
Буду тебе ласощами
Пригощать,
Від пса Рексика буду
Захищать.
Буду я любить тебе,
Берегти...
Будем завжди друзями
Я і ти.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Санька-сільський хлопчисько, у нього є сестричка Танька і старший брат. Між передніми зубами у нього була велика дірка, і хлопці йому заздрили. Санька хитрий, поддразнивает головного героя: «Бабусі Петрівни злякався! Ех ти! »Дізнавшись про пряник, Санька швидко знаходить потрібні слова і ловить героя на вудку:« Скажи вже краще - боїшся її, і ще жодній! »Сашко такий не через характеру, а через своїх батьків.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Індивідуальність по украинскому
Ответ
Ответ оставил: Гость
 подожди я щас отвечу все в коментах , а так   кратенько 


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: Питання по творі М.Хвильового "Я(Романтика)" 1. Як автор атестує членів трибуналу: безіменного голову, Андрюшу, доктора Тагабата, дегенерата? Кого з них названо татарином і чому? 2. Як ви розумієте самовиправдання головного персонажа: « Я – чекіст, але і людина»? 3. Чи підкреслено типовість образу голови трибуналу тим, що автор не дає йому навіть і... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube