Категория
Українська література, опубликовано 13.04.2020 09:26

Проблематика твору Гер переможний

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
«Любіть Україну!» — це палке слово поета, мовлене в радісну годину визволення української землі. В. Сосюра створив ліричний образ «вишневої України», який оживає в нашій уяві чітко, рельєфно, наче на полотні вправного живописця. Сердечно, мовби в душу заглядаючи, звертається поет, зокрема, до кожного з нас і до всього народу:
Любіть Україну, як сонце любіть,як вітер, і трави, і води,в годину щасливу і в радості мить,любіть у годину негоди.
Поет змальовує Україну, як «в світі єдину, одну», в зірках, у квітці, в пташині, у хвилях Дніпра — в тому вічному й нетлінному, що прийшло до нас крізь віки. Україні всміхається сонце, миготять зорі, шумлять верби над ставами, сяють вогні електростанцій. Ми всотуємо українську пісню, думу, красу українських національних святинь, які нагадують золоті моря пшениці в неозорих степах, сердечно любимо Україну «у сні й наяву, любимо і красу її, вічно живу і нову, і мову її солов’їну».
Український народ «своїми ділами» завоював пошану й повагу інших народів, і ми повік не забудемо звитяг славного лицарства запорізького, тих безсмертних оборонців нашого краю, нашого козацького роду.
Поет у творі звертається до всіх узагалі і до кожного зокрема. Анафора «Любіть Україну» робить вірш струнким і композиційно завершеним.
Поетове слово звучить щиро й безпосередньо.
Ответ
Ответ оставил: Гость
У него токая роль чтобы охотиться за дочкой и за её братиком которые жили не подолёку
Ответ
Ответ оставил: Гость
Відгук про роман Володимира Рутківського «Джури козака Швайки»  «Джури козака Швайки» — неперевершена тетралогія українського письменника Володимира Рутківського. Книга розповідає нам про часи справжніх козаків. Мужніх, хоробрих, готових віддати життя за свого брата. Головні герої роману — козак Швайка зі своїм вовком Барвінком, Грицик та малий Сашко, юний богатир Демко, Сила та його мама-велетка. Вони переносять нас у дивовижні казкові події п’ятнадцятого століття. А складні ситуації дозволяють розкрити індивідуальність кожного образу. Небезпека очікує героїв на кожному кроці. Тому, це дозволяє перенести читача на кілька століть назад і відчути всю тривогу і хвилювання на собі.
Сюжет книги динамічний. Він буде цікавий і дорослим, і малим. Автор уміло знайшов золоту середину у викладі. Твір і складний, і простий водночас. Кожен персонаж є особливим, по-своєму надихаючим. Ну і, звичайно, пізнавальний підтекст, який прочитується чи не в кожному рядку. Роман розрахований на широку аудиторію, проте україномовну. Адже деякі слова будуть не дуже зрозумілі. Як от, наприклад, слово «джури», що означає «зброєносці». Особисто мої враження від книги «Джури козака Швайки» дуже позитивні. Цей роман я прочитала декілька разів. І він багато чому мене навчив: любити рідний край, поважати історію. А цікавий сюжет захопив настільки, що не можна було відірватися. Тому, раджу прочитати роман Володимира Рутківського абсолютно всім
Ответ
Ответ оставил: Гость
Аналіз:
Те що Хлопчина хотів піти в світ, побачити і попробувати ліпше життя але потім коли він все зрозумів доля і серце вирішили що він мусить бути в себе на рідній землі але все втрачено і нічого не повернути.


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой літературе: Проблематика твору Гер переможний... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube