Категория
Українська література, опубликовано 13.04.2020 02:26

Записати характеристику Катерини (поема Т. Шевченко) за планом :

1. Соціальне і матеріальне становище.

2. Зовнішній вигляд.

3. Своєрідність світосприймання і світогляду,

коло розумових інтересів, схильностей і звичок:

a) характер діяльності і основних життєвих поривань;

б) вплив на оточуючих (основна сфера, види і типи дії).

4. Область відчуттів:

a) тип ставлення до оточуючих,

б) особливості внутрішніх переживань.

5. Авторське ставлення до персонажа.

6. Які риси особистості героя проявляються в творі:

a) за до портрета;

б) в авторській характеристиці;

в) через характеристику інших дійових осіб;

г) за до передісторії або біографії

Д) через ланцюг вчинків;

є) у мовній характеристиці

ж) через "сусідство" з іншими персонажами

з) через навколишнє оточення.

Висновок. Яка суспільна проблема привела автора до створення даного образу.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Михайлик був не послушний,багато разів отримував просузана від своєї мами,коли він спскався на санчатах з гірки отримав досить добре на горіхи,але врятувало те що він не бурхкнув ні разу за ніч.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1.Лінива дівчинка Аля.
2.Неймовірне переміщення дитини до чарівної країни.
3.Нові друзі дівчинки.
4.Спроба потрапити додому.
5.Дитині допомогли друзі.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Відгук про роман Володимира Рутківського «Джури козака Швайки»  «Джури козака Швайки» — неперевершена тетралогія українського письменника Володимира Рутківського. Книга розповідає нам про часи справжніх козаків. Мужніх, хоробрих, готових віддати життя за свого брата. Головні герої роману — козак Швайка зі своїм вовком Барвінком, Грицик та малий Сашко, юний богатир Демко, Сила та його мама-велетка. Вони переносять нас у дивовижні казкові події п’ятнадцятого століття. А складні ситуації дозволяють розкрити індивідуальність кожного образу. Небезпека очікує героїв на кожному кроці. Тому, це дозволяє перенести читача на кілька століть назад і відчути всю тривогу і хвилювання на собі.
Сюжет книги динамічний. Він буде цікавий і дорослим, і малим. Автор уміло знайшов золоту середину у викладі. Твір і складний, і простий водночас. Кожен персонаж є особливим, по-своєму надихаючим. Ну і, звичайно, пізнавальний підтекст, який прочитується чи не в кожному рядку. Роман розрахований на широку аудиторію, проте україномовну. Адже деякі слова будуть не дуже зрозумілі. Як от, наприклад, слово «джури», що означає «зброєносці». Особисто мої враження від книги «Джури козака Швайки» дуже позитивні. Цей роман я прочитала декілька разів. І він багато чому мене навчив: любити рідний край, поважати історію. А цікавий сюжет захопив настільки, що не можна було відірватися. Тому, раджу прочитати роман Володимира Рутківського абсолютно всім
Ответ
Ответ оставил: Гость
Про що вночі шепочуть партиВи б хотіли дізнатися, про що вночі шепочуть наші парти? Тоді уважно слухайте мою казочку.Коли в школі закінчуються уроки, діти й учителі йдуть додому. Ніхто навіть не здогадується, що, коли у вікно зазирає місяць, від його сяйва парти прокидаються. Саме тоді ми чуємо тихий шепіт, починається цікава розмова.- Ви тільки подивіться на мене! - сказала перша парта. - Я вся розмальована і подряпана.- Так, так! - Підтримала її друга. - Ось які плями від фарби залишилися після уроку малювання.- Я згодна з вами, подруги! - Почувся голос третьої. - Які ці діти неохайні, бридкі! Я б залюбки їх провчила! Але як?- Давайте всі разом втечемо від них, нехай посидять на підлозі!Але тут визирнуло сонечко, і парти, побачивши денне світло, почали потихеньку засинати.Як ви гадаєте, чи все добре у цьому класі? Ну ж бо, підкажіть, що требе зробити учням, щоб парти від них не повтікали?


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой літературе: Записати характеристику Катерини (поема Т. Шевченко) за планом : 1. Соціальне і матеріальне становище.2. Зовнішній вигляд.3. Своєрідність світосприймання і світогляду,коло розумових інтересів, схильностей і звичок:a) характер діяльності і основних життєвих поривань;б) вплив на оточуючих (основна сфера, види і типи дії).4. Область відчуттів:a) тип с... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube