Категория
Українська література, опубликовано 06.06.2020 21:55

на сегодня нужно ответить. Випиши вислів , який передає повчальний зміст цього твору. українська література 4клас. ДПА 4 класс

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

про який твір йде мова?

Ответ
Ответ оставил: Гость
Михайлик — простий сільський талановитий хлопчик, син бідняків. Він дуже допитливий — йому все хочеться знати, до всього дійти своїм розумом або ж довідатися від дорослих.
 
Батько Михайлика — лицар-хлібороб. В образі Панаса Дем’яновича втілена ота вікова селянська мудрість і доброта, що так характерна для простих, чемних трудівників-хліборобів. Все життя своє батько працює на землі, на тій загорьованій десятинці, що і годує, і зодягає, і на світі держить його і сім’ю. Таким чином, першовідкривачами краси життя виступають потомственні хлібороби.

Мати Михайлика — це образ духовно багатої, красивої, трудящої жінки-селянки. Ганна Іванівна — берегиня родинного добробуту і злагоди.

Дід Дем’ян — представник старшого покоління Стельмахів.

Бабуся — проста селянська трудівниця

Люба — подружка Михайлика, вона добра, щира, чуйна.

Дядько Себастіян — перший учитель і наставник майбутнього письменника, був голова комбіду. Він другий батько для Михайлика.

Дядько Микола — великий життєлюб. Це — втілення народного оптимізму. Дотепний жартівник жив хоч і бідно, зате весело.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1. Назва твору: "Зимовий етюд"
2. Автор: В. Підпалий
3. Літературний рід: Лірика
4. Жанр: Вірш
5. Вид лірики: пейзажна
6. Провідний мотив: -
7. Віршовий розмір: -
8. Художні засоби:
1) Порівняння: "вечір, мов казка... казка, як вечір"
2) Анафора: "все запорошене, все насторожене, вся Україна заслухалась"
3) Метафора: "місто тікає", "Україна заслухалась"
Ответ
Ответ оставил: Гость
Світ врятує лише внутрішня краса, духовна. Зовнішність – надбання тимчасове і швидкоплинне, схоже на фантик від цукерки: кольори і яскраві картинки стираються прожитими роками, і залишається тільки наповнення. Воно може бути гірким і огидним, або солодким і прекрасним.Люди з чистою і доброю душею сяють зсередини, зігріваючи навколишній світ, намагаючись зробити його кращим. Вони доносять сміття до бачків, саджають дерева і фарбують сусідські паркани веселими кольорами. Внутрішні монстри змушують кидати недоїдене яблуко просто посеред вулиці, руйнувати пам’ятники і ображати інших.Людина з прекрасною душею понад усе прагне наповнити світ гармонією і добром. Вона змушує інших брати в руки граблі, і йти на суботник, захищати бездомних тварин, чи допомагати бабусі з важкими торбами. Власним прикладом вона демонструє, як зробити когось трохи щасливішим, як очистити Землю від зла і скверни.Краса не потребує кілограму пудри чи губної помади, бо найчастіше під тональним кремом ховаються монстри. Невдоволені, роздратовані, злі на оточуючих і самих себе, вони штовхають на злочини, змушують розв’язувати війни. Бажають знищити життя, заповнити планету хаосом і болем. Шукають втіхи у гидких вчинках, і не можуть знайти.Потрібно шукати красу у буденних речах, теплих поглядах і маленьких подвигах, зроблених не на показ, а просто так. Занурюватися у мистецтво і книжки, бо в них заховані найцінніші перли буття. Розвивати і плекати душу, наповнювати серце добром і любов’ю. І коли всі люди на планеті розквітнуть щастям, перестануть заздрити і ховати ненависть у найтемніших куточках душі, Земля стане раєм.А поки мільйони шукають свою уявну долю, руйнуючи все на своєму шляху, одиниці збирають уламки і власною душевною красою склеюють їх докупи, рятуючи світ від зла і загибелі.


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой літературе: на сегодня нужно ответить. Випиши вислів , який передає повчальний зміст цього твору. українська література 4клас. ДПА 4 класс... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube