Категория
Українська література, опубликовано 06.06.2020 22:58

5. Художній засіб, який використано в назві пісні “Зажурилась Україна” …
6. Іван Сірко у пісні “Та, ой як крикнув же козак Сірко” порівнюється із…
7. Савур-могила згадується в пісні…
8. Про популярність пісні “Ой Морозе, Морозенку” свідчить кількість варіантів.
Скільки їх?
9. Що сталося з Морозенком, коли потрапив у полон?
10. Чому зажурилася Україна?
11. Як називають художній засіб, коли явища природи зображуються паралельно з
явищами людського життя?
12. Слова “Наша дума, наша пісня не вмре не загине” належать…

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

5. Метафора.

6.Сірко порівнюється із сизим орлом.

7.«Ой Морозе, Морозенку».

8.Даний твір у народі користується особливою любов’ю. На західноукраїнських землях її виконують навіть під час поховання видатних людей, віддаючи їм останню шану. - Ця пісня дуже поширена в різних місцевостях України. Записано понад сорок варіантів її, а в народі їх існує, очевидно, ще більше. - Вже сама численність варіантів пісні вказує на незвичайну популярність славного козацького ватажка Морозенка, пам’ять про якого народ зберіг навічно у своїх творах. Образ Морозенка став узагальненим образом захисника вітчизни. В одних варіантах пісень герой бореться з «ляхами-панами», в інших — з турками, татарами, з «турком-шведом» чи з лихими ворогами.

9.   Татари вирвали у Морозенка серце:

Замучили молодого

Татари прокляті.

Вони його не стріляли

І на часті не рубали,

Тільки з нього, молодого,

Живцем серце виривали.

10. Зажурилась Україна,

Бо нічим прожити:

Витоптала орда кіньми

Маленькії діти,

Котрі молодії — у полон забрато.

11. Паралелізм.

12. Тарасу Шевченку.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Вся повість «Гуси-лебеді летять…» пронизана мудрістю оточуючої персонажів твору природи. Але ця мудрість нерозривно сплелась у творі з народною мудрістю, зі звичаями та традиціями українського народу. Майже з першої сторінки ми знайомимося зі світом народних казок, стикаємося з персонажами містичних легенд, які переказуються із покоління в покоління, впізнаємо багато «щедрівок, які взимку виспівувалися під вікнами», насолоджуємося тим, як наші співвітчизники оспівують, на перший погляд, самі звичайні явища природи. Читаючи цей твір, можна добре відчути, що М. Стельмах, як письменник і як син українського народу, глибоко шанує його обряди, традиції і звичаї. І калина, і свята повага до хліба, і вишивані рушники – все це душа народна, все це – наше минуле і наше майбутнє. У повісті досить виразно підкреслюється повага письменника до землі, насіння, оранки, сівби, до дерев, з якими герої розмовляють начебто з живими. Навіть відображення праці нагадує якийсь народний ритуал, що був добутий віковим досвідом наших предків. Таке поважливе ставлення до народних звичаїв та традицій, до природи і праці, мало величезний вплив на формування поглядів Михайлика, на його самовиховання і становлення як майбутнього талановитого митця.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Санька-сільський хлопчисько, у нього є сестричка Танька і старший брат. Між передніми зубами у нього була велика дірка, і хлопці йому заздрили. Санька хитрий, поддразнивает головного героя: «Бабусі Петрівни злякався! Ех ти! »Дізнавшись про пряник, Санька швидко знаходить потрібні слова і ловить героя на вудку:« Скажи вже краще - боїшся її, і ще жодній! »Сашко такий не через характеру, а через своїх батьків.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1)?
2)Я незнаю,напевно читав книги
3)Він любив читати книги
4)Самопожертва,безкорисливість,доброта...


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: 5. Художній засіб, який використано в назві пісні “Зажурилась Україна” … 6. Іван Сірко у пісні “Та, ой як крикнув же козак Сірко” порівнюється із… 7. Савур-могила згадується в пісні… 8. Про популярність пісні “Ой Морозе, Морозенку” свідчить кількість варіантів. Скільки їх? 9. Що сталося з Морозенком, коли потрапив у полон? 10. Чому зажурилася Украї... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube