Категория
Українська мова, опубликовано 29.11.2019 21:06

30 ів за фразеологі! готуюсь до яцика

іть знайти якомога більше фразеологізмів по категоріям (зокрема по різним частинам тіла) і по значенням фразеологізмів. наприклад, ображатися і всі фразеологізми, що означають цей вислів.

увага! краще скопіюйте з інтернету, але знайдіть, як я попросила, систематизувавши. хто буде писати лише 1 фразеологізм, щоб тільки отримати -буду блокувати і ставити диз. можете написати, хоча б по одній частині тіла, але по совісті, будь ласка.
якщо побачили, що вище хтось написав ті фразеологізми, що ви хотіли друкувати, то краще відправте інше. якщо буде багато відповідей, то запитаю, ще щось такого формату, вже збільшуючи кількість ів. тож підписуйтесь​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:

объясненкуди ноги несуть — у будь-якому напрямку, куди-небудь, не вибираючи дороги (синоніми: куди очі поведуть; куди очі бачать). куди очі іти — не думаючи, не розбираючи дороги, куди завгодно.  під веселу руку — у момент радісного збудження, піднесення. під ніготь — повністю підкорити або знищити. під ніс (під носа) говорити (мовити, бурмотіти) — тихо, нерозбірливо (синонім: в бороду). підпирати плечима  стелю — мати дуже високий зріст. підставити ногу — робити неприємності, перешкоджати кому-небудь в чомусь.  по саму (самісіньку) шию — дуже глибоко; повністю; дуже багато; у великих, кількісно значних. побачити на свої (власні) очі — переконатися, упевнитися в чому-небудь. тягти (тягнути) за язик — спонукати, змушувати кого-небудь сказати щось, висловитися з якогось приводу. розпарювати кістки  — добре прогріватися в лазні, на печі. фразеологізми з органами тіла сидіти (рідко стояти) в печінках — набридати, надокучати кому-небудь. сидіти болячкою на серці — невідступно, постійно непокоїти, тривожити кого-небудь. тягне за живіт (за печінки, за печінку) — хто-небудь дуже хоче їсти, страждає від голоду. велике серце — хто-небудь дуже добрий, чуйний, здатний гаряче й глибоко пройматися чиїмись переживаннями, горем. відкрите серце — хто-небудь сповнений доброзичливості, прямий, відвертий у стосунках з людьми. віщує серце — хто-небудь відчуває наближення чого-небудь. брати (узяти, приймати) до серця — гаряче, боляче реагувати на щось; ставитися співчутливо, із зацікавленістю.  гадюка (гадина) ссе коло серця — хто-небудь сильно переживає, відчуває велику тривогу, хвилювання у зв’язку з чимсь; кому-небудь особливо прикро від чогось. гаряче серце — той, хто дуже любить кого-небудь. гірко на серці (на душі) — кому-небудь дуже прикро, досадно. фразеологізми про частини тіла: приклади гладити / погладити по спині— бити, карати кого-небудь. гнітити серце   — викликати тяжкий настрій, болісне відчуття. задерти носа   — гордовито триматися, ставати чванливим, гонористим, зазнаватися. гнути коліна (шию і т. ін.)  — виражати покірність; запобігати перед ким-небудь, підлещуватися до когось. гнути (згинати) / зігнути спину (хребет і т. ін.) — важко працювати (синонім: гнути горба); перед кимось — виявляти покірність, запобігати, підлещуватися. гріти / погріти спину — бити, карати кого-небудь. гріти зуби на сонці — займатися несуттєвими розмовами. гріти коло серця — потаємно, потай виношувати. класти / покласти голову (душу) — гинути, вмирати в боротьбі, війні. класти / покласти голову на плаху (під сокиру) — з  повною відповідальністю ручатися за кого-, що-небудь; запевняючи когось, стверджувати щось;  

ие:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Корова пасеться на долині
Ответ
Ответ оставил: Гость
Земля, засипана весняними квіточками, нагадувала килим.
Ответ
Ответ оставил: Гость

Мабуть, недарма вчителі та батьки говорять, що підлітковий вік – найскладніший. Усе видається таким незрозумілим: дитинство нібито позаду, але ж до дорослого мудрого сприйняття світу ще далеко. У мене багато друзів, і вони розповідають мені про власні думки й переживання. І справді – вони мають чим перейматися. У кожного різні труднощі, у кожного різні мрії. На жаль, багато хто з моїх ровесників скаржиться на труднощі у спілкуванні з батьками. Тож я не можу оминути цю тему, тим більше, що й сам іноді створюю ситуації прикрих непорозумінь із близькими. Варто про це подумати, бо завжди варто шукати компроміс. Розмірковуючи над проблемою батьків і дітей, я почав з того, що спробував сформулювати основні «теми» конфліктів.


Другие вопросы по Українськой мове

✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: 30 ів за фразеологі! готуюсь до яцикаіть знайти якомога більше фразеологізмів по категоріям (зокрема по різним частинам тіла) і по значенням фразеологізмів. наприклад, ображатися і всі фразеологізми, що означають цей вислів.увага! краще скопіюйте з інтернету, але знайдіть, як я попросила, систематизувавши. хто буде писати лише 1 фразеологізм, щоб т... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube