Категория
Українська мова, опубликовано 26.11.2019 11:58

95
чому розвиток риторики важливий для розвитку культури держави​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:

українська риторика має досить глибокі історичні корені. остаточне формування ораторського мистецтва відбувається вже в епоху київської русі. досить важливим чинником у цьому процесі було, звичайно, прийняття християнства. разом з ним приходить і мистецтво красномовства, збагачене потужною античною та візантійською традицією.

саме тому київська русь залишила видатні пам'ятки насамперед гомілетичного красномовства. досить відомою є проповідь руського митрополита іларіона (xi ст.) "слово про закон і благодать".

другий період піднесення риторики в україні припадає на кінець хуіі - початок хуііі ст. це часи розквіту риторики як навчальної дисципліни, коли вона викладалась у києво-могилянської академії:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Я зроблю зауваження.Якщо не подіє - звернуся до виклалача. Якщо викладач не зможе приборкати цю людину, то я розберуся самостійно.

Ответ
Ответ оставил: Гость
На мій погляд, протиставлення в цьому разі некоректне. Телевізор і книжка виконують різні функції. В усякому разі, я вважаю, перевагу слід віддати літературі, а телевізор може виконувати хіба що інформативну та розважальну функції. Народна мудрість свідчить: той, хто читає книжки, керує тими, хто дивиться телевізор. А обирати це має кожен сам для себе. Хочете, щоб вам вкладали в голову готові думки і керували вами все життя? Дивіться телевізор.Хочете мати про все на світі власну думку, хочете вміти мислити і пізнати життя по-справжньому - читайте художню літературу. 
Ответ
Ответ оставил: Гость
Шелест- шелестіти,шелестливий
Свист-свисток,свистун
Цілість-цілий,ціль,цільовий
Стелити- стеля,стелаж
Більше не знаю  


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой мове: 95 чому розвиток риторики важливий для розвитку культури держави​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube