Категория
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01

Переказ твору кишеньковий метал пліззз

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

велика людина знає ціну маленької монети.    сіцілійське прислів'я

ми завжди маємо в кишені жменьку різних монеток. кишеньковий метал – так називають  іноді металеві гроші. історія монет сягає 27 століть. перші з них, викарбувані з міді, а пізніше – із золота,    були виготовлені у стародавньому китаї. там їх виливали не круглими, а у вигляді різних невеликих предметів.

монети стали платіжним засобом близько 700 року до нашої ери у греції. виготовленням монет займалася держава. монети виготовлялися з золота, срібла, міді або інших металів і мали лицьову (аверс) та зворотню (реверс) сторони та бічну поверхню (гурт). справа виготовлення монет була відносно простою. спочатку плавили метал та виготовляли з нього круглі диски, а потім на них наносили карбування.

слово «монета» - це одно з імен давньоримської богині юнони і одночасно назва місця, де карбували ці грошові знаки.   

одночасно з появою монет з*явилися й ті, хто ці монети підробляв. на мідний диск наносили тонкий шар золота або срібла. цей вид злочину був вельми розповсюджений, і за нього була передбачена смертна кара. підробити монету можна було досить просто, тому що вони не мали правильної форма, а карбування наносилось не дуже чітко.    тоді й виник засіб перевірити – чи справжня монета. гострим ножем зрізався краєчок диска, і тоді можна було виявити підробку.

карбування монет було державною справою. випуск кожної нової монети був пов*язаний з іменем нового правителя.

у 1792 році при розкопках у києві була знайдена перша давньоруська монета. це була срібна монета часів князя ярослава мудрого, яка так і називалася – «срібник».

тепер монети виробляють із  різних сплавів міді, нікелю, алюмінію. монета була й залишається платіжним засобом, хоча в наш час її витісняють паперові або й взагалі віртуальні гроші.

монети часто слугують амулетами, є звичай залишати «на щастя» монетку з першої зарплати, кинути її у море, щоб іще колись повернутись на улюблене місце. але пам*ятаймо: золота вистачить на всіх, але любов дістанеться лише найсміливішим!  

Ответ
Ответ оставил: Гость
Я неможу понять что ты хотеть
Ответ
Ответ оставил: Гость
1) більше звуків: кущ, щока, Україна, їжа, історія, 
2) менше звуків: дзьоб, дзеркало, гедзь, сьомий, подзвонити
3) однакова кількість: єдність, духмяний, стоїть
Ответ
Ответ оставил: Гость
У Чернігові збудовано багато красивих архітектурних пам‘яток - Спасо - Преображенський собор, П‘тницька церква. Нами було відвідано День народження подруги у Чернігові. Ми захоплено слухали історію Чернігова. Нами було складено чудовий вірш про місто Чернігів.


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой мове: Переказ твору кишеньковий метал пліззз... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube