Категория
Українська мова, опубликовано 28.02.2019 17:10

Придумать сказку на украинском языке для 3 кл

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Котик та півник був собі котик та півник, і були вони у великій приязні. котик, було, у скрипочку грає, а півник пісеньки співає. котик, було, йде їсти добувати, а півник вдома сидить та хати глядить. то котик, було, йдучи наказує: – ти ж тут нікого не пускай та й сам не виходь, хоч би хто й кликав. – добре, добре, – каже півник, засуне хату та й сидить, аж поки котик вернеться. навідала півника лисиця та й надумала його підманити. підійде під віконце, як котика нема вдома, та й підмовляє: – ходи, ходи, півнику, до мене, що у мене золота пшениця, медяна водиця. а півник їй: – то-ток, то-ток, не велів коток! бачить лисиця, що так не бере, прийшла раз уночі, насипала півникові попід вікном золотої пшениці, а сама засіла за кущем. тільки що котик вийшов по здобич, а півник одсунув кватирку та й виглядає. бачить: нікого нема, тільки пшеничка попід вікном розсипана. понадився півник: – піду-но я трошки поклюю, нікого нема, ніхто мене не зобачить, то й котикові не скаже. тільки півник за поріг, а лиска за нього та й помчала до своєї хати. а він кричить: котику-братику, несе мене лиска по каменю-мосту на своєму хвосту. порятуй мене! котик поки почув, поки завернувся (далеко був), то вже й опізнився лиску доганяти. біг-біг, не здогнав, вернувся додому та й плаче, а далі надумався, узяв скрипку та писану кайстру та й пішов до лисиччиної хатки. а в лисиці було штири дочки та їден син. то стара лисиця на влови пішла, а дітям наказала півника глядіти та окріп гріти, щоб ото вже, як вернеться, зарізати його та обпатрити. – глядіть же, – наказала, – нікого не пускайте. та й пішла. а котик підійшов під вікно та й заграв, ще й приспівує: ой у лиски, в лиски новий двір та чотири дочки на вибір, п’ятий синко ще й пилипко. вийди, лисе, подивися, чи хороше граю! от найстарша лисичівна не втерпіла та й каже до менших: – ви тут посидьте, а я піду подивлюсь, що воно там так хороше грає? тільки що вийшла, а котик її – цок у лобок та в писану кайстру! а сам знов грає: ой у лиски, в лиски новий двір… і т. д. не втерпіла й друга лисичівна та й собі вийшла, а він і ту – цок у лобок та в писану кайстру! так усіх штирох виманив. а синко пилипко жде-пожде сестричок – не вертаються: – піду-но, – каже, – позаганяю, а то мати прийде, битиме. та й вийшов з хати. от котик і його – цок у лобок та в писану кайстру! а потім почепив кайстру на сухій вербі, сам – у хату, знайшов півника, розв’язав, взяли вони удвох усю лисиччину страву поїли, горщика з окропом вивернули, горшки-миски побили, а самі втекли додому. та вже потім півник довіку слухав котика. слушать-скачать> >
Ответ
Ответ оставил: Гость
 Скільки цікавих творів ми вивчаємо цього року... Всі вони прекрасні і по-своєму неповтрні. Як усіх їх прочитати? Де шукати?
  В цьому допоможе наша книга - "Українська література". За допомогою неї кожен зможе вчитися по програмі нашого класу, усі будуть знати цікаві твори, щось візьмуть із них і для себе. Наприклад, патріотичні вірші, оповідання закликають берегти рідну країну; біографія письмеників дасть нам зрозуміти, чому вони пишуть саме такі твори; пейзажі спонукають берегти природу. 
    Тому купуйте цю книгу, читайте, вчіться і розумійте!


Ответ
Ответ оставил: Гость
До ва с щяс админ пидийтет
Ответ
Ответ оставил: Гость
Можеш послухати пісню Скрябіна, може ти звідти щось візьмеш, вона так і називається(як назва твого твору), але я всеодно дещо написав.Так за 21 рік Україна з єкономічно розвиненої країни, з сотнями вищих учбових закладів наукових та медичних центрів і т. ін. посіла перше місце в останній десятці самих відсталих країн Африки. Та не президенти нам обрані в тім винні, не западенці..., нам усім "свободи й демократії" невтерпець закортіло. Хоча з часом побачили, що від того "звільнення.." Україна потерпіла значно більше, аніж від німецько-фашистської навали 41-45 р.р. А що досі не повиздихали з голоду, й є в що одітись, і в хатах ще тепло, бо, паскудники, проїдаємо не нами придбане. А що буде завтра, що залишиться нашим дітям, що буде з Україною - нам до одного місця. Головне - мова!


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой мове: Придумать сказку на украинском языке для 3 кл... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube