Категория
Українська мова, опубликовано 06.02.2019 14:00

Твир на тему "обов'язок ! ти величне велике слово "

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

людина є членом суспільства. хоч яким егоїстом вона себе буде вважати, але завжди її оточуватимуть люди. а люди уже цілу державу. отже, кожна людина має обов’язки щодо суспільства, щодо держави.

цього року пройшов всеукраїнський перепис населен­ня. пам’ятаю, як жінка, яка збирала в населення дані, шкодувала, мовляв, дуже неорганізовані ми люди, не вміємо поки що жити в суспільстві. це означало, що не всі громадяни правильно зрозуміли значення цього перепису, а тому й не намагались якось людям, які його здійснювали. я замислився: невже можна далі нам залишатися такими ж неорганізованими людьми, для яких слова “громадянський обов’язок” є не більше, ніж пустий звук?

найперший обов’язок щодо суспільства — це мати власну громадянську позицію. на мій погляд, усі інші громадянські обов’язки беруть свій початок саме звідси. кожна людина повинна брати участь у демократичних виборах. кожен повинен зрозуміти, що виконання суспіль­ної роботи не є чимось виключним, наприклад, у тій же європі. ось і нам треба згадувати батьківський і дідівський досвід громадської роботи. а втім, порівняно з ними ми знаходимося в кращому становищі: нас ніхто ні до чого не примушує. навіть юнаків та дівчат може стати тут у пригоді, адже наша молодь — це комунікабельні, завзяті, сильні люди.

 

є ще один важливий громадянський обов’язок — поважати іншу людину як неповторну, єдину у світі осо­бистість. якщо один поважає іншого лише за те, що той є громадянином, то таке суспільство можна вважати абсо­лютно здоровим. на жаль, взаємоповазі на рівні всього суспільства ми ще тільки вчимося.

   

колись казали, що найпершим обов’язком школяра є добре навчання, і сьогодні ця точка зору залишається правильною. якщо я, ти й кожен з хлопців та дівчат україни будемо серйозно ставитися до навчання, то результатом цього стане зростання рівня освіти в суспільстві. тобто більше буде поміркованих людей, які добре знають, що треба робити задля власного зростання й майбутнього розквіту нашої держави.

виходить, що громадянські обов’язки людини є записаними, перш за все, не на сторінках законодавчих актів, а в серцях і душах людей. держава ж може бути сильною лише своїм народом. а почнемо ми з того, що хоча б порозуміємось один з одним, з батьками, учителями й усіма людьми, з якими спілкуємось. це дуже добрий початок для того, хто починає усвідомлювати свої громадянські обов’язки.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Олю, подивилася рвучко на тебе Олена.
Ответ
Ответ оставил: Гость
В українській мові є називний відмінок іменника та іменникових займенників
Ответ
Ответ оставил: Гость
1)Вихід-ходити,захід,перехід,зіходити
2)Артистка-артистичний,артист,артисточка


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой мове: Твир на тему "обов'язок ! ти величне велике слово "... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube