Категория
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01

Твір опис пам‘ятки історії культури на основі особистих спостережень і вражень у художньому стилі з використанням відокремлених членів речення

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

хрещатик - головна вулиця києва, розташована неподалік від місцевості, де колись князь володимир великий хрестив свою родину. мабуть, саме так виникла назва вулиці, алі згідно іншої версії, назва походить від хрещатого яру (місцини, що перехрещена ярами). довжина хрещатика лише 1,2 км, а вшир ця вулиця сягає на деяких ділянках 100 метрів. проїжджа частина дорівнює 24 метри, а обабіч вулиці висаджені дерева, що відділяють 14- метрові тротуари. уздовж лівого боку вулиці простягнувся каштановий бульвар, особливо гарний навесні, у травні, коли каштани розквітають.

як повноцінна вулиця хрещатик почав свою історію наприкінці 18 - початку 19 століття. першим почали забудовувати ділянки в районі європейської (кінної) площі. у той час хрещатик забудовувався переважно житловими будинками, за винятком першого київського театру – садиби, побудованої за проектом а. меленського. саме тому вулиця деякий час називалася театральною. до 1869 року головна вулиця києва звалася хрещатицькою, а потім була перейменована в хрещатик.

найтрагічніший час для хрещатика настає в роки великої вітчизняної війни. у результаті цих вибухів і пожеж центр києва вигорів практично повністю. відразу ж після звільнення києва в 1943 році, починаються відбудовні роботи. в 1948 році починається втілення в життя генерального плану відновлення хрещатика, запропонованого групою відомих архітекторів. згідно із проектом, хрещатик повинен був перетворитися в широку магістраль. саме тоді одна сторона вулиці була піднята на 2 м, будинки відсунулися вглиб, а перед ними з'явився знаменитий каштановий бульвар. при забудові вулиці архітектори намагалися виграшно з'єднати особливості архітектурних ансамблів із природним ландшафтом. на місці зруйнованих дореволюційних будинків виросли будинки в стилі "сталінського ампіру", які дуже вдало вмалювалися в образ нового хрещатика.

по вихідних і святкових днях вся транспортна частина хрещатику від вулиці бессарабської до майдана незалежності перекривається. вулиця стає пішохідною, що створює різкий контраст з хрещатиком буденного дня. і кияни, і гості міста мають можливість неспішно прогулятися вулицею, відчути атмосферу міста, послухати вуличних музикантів, артистів, прийняти участь в конкурсах.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Зи-монь-ко ответ на том сайте есть ужастние вещи
Ответ
Ответ оставил: Гость
Великий
весло
верба
веселка
береза
сестра
прегарний
вітер
дерево
обережний

Ответ
Ответ оставил: Гость
Хліб -ч.р. Гостей - ч.р. Хліб -- ч.р Весіллях -- с.р Корваї -- ч.р. Вістей -- ж.р. Світі -- ч.р. Хліб -- ч.р Краї --ч.р.


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: Твір опис пам‘ятки історії культури на основі особистих спостережень і вражень у художньому стилі з використанням відокремлених членів речення... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube