Категория
Українська мова, опубликовано 02.03.2019 05:10

Твір на тему - навіщо потрібні бібліотеки

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Навіщо потрібні бібліотеки? (твір-роздум) це враження, особливе, яке не передати ані словами, ані образами, з'являється в мене тільки в двох випадках — коли я потрапляю до театру й коли, заходжу до бібліотеки. насправді це словами не описати. особливий запах — запах театру і запах бібліотеки, різні, але неповторні кожен по-своєму. а ще тиша — яку не сплутаєш з іншою тишею. тиша бібліотеки і тиша, наприклад, порожньої кімнати зовсім різні здається, що я вигадую? ні, я просто дуже багато часу проводжу в бібліотеці — і знаю її дуже добре. бібліотека — не просто приміщення, де зберігаються книжки. це особливий простір, з особливою енергетикою, настроєм, затишком. ніщо не може замінити спілкування з книгою. обмін інформацією та емоціями. так, саме обмін. бо той, хто вважає, що книга говорить, а ти лише слухаєш, той помиляється. це справжнісінький діалог. голос читача не менш важливий, ніж голос автора. колись мій дідусь любив повторювати старий театральний жарт: «— ну, як вистава? — жахливо, просто жахливо, глядачі були не талановиті! » те ж саме й з книжками. читач має бути талановитим. зараз зазвичай читають книги в електронному вигляді — так, спілкування з текстом відбувається. але втрачається спілкування з книгою. хтось із поетів казав, що книга — це прямокутний шматок гарячої совісті. кожна книга неповторна своїм оформленням, форматом, без цього не сприймеш її змі коли я читаю електронний варіант якогось твору, в мене складається враження, що я спілкуюсь з цікавою людиною по телефону — постійно ловлю себе на бажанні нарешті побачитись вживу. книга — це ніби зовнішність тексту. без неї сприйняття неповне, ніби не вистачає погляду, жесту, міміки — самі лише телефонні слова. бібліотеки не тільки нам можливість ознайомитись із текстом — цю можливість надає й електронне зібрання творів. бібліотеку справжню й електронну можна порівняти не тільки з живим і телефонним спілкуванням, це протистояння часто нагадує мені також дорогий ресторан і фаст-фуд. бібліотека — це етика і культура спілкування й споживання, якщо можна так сказати, художнього тексту. бібліотеки втрачають свою популярність — більше дивляться кіно і телевізор, менше читають або читають з екранів але вони ніколи не зникнуть, бо не йдеться про користь бібліотек (це зрозуміло й так. хіба ні йдеться про те задоволення, що дає перебування в бібліотеці. задоволення невловиме — спричинене особливою тишею, запахом, утаємниченістю та наповненістю. чимось незвичайним, проте вічним, повірте мені на слово, насправді вічним.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Не зовсім зрозуміло, навіщо взагалі потрібно таке протиставлення? Телебачення і література - різні види мистецтва, кожен з них виконує свою функцію. 
Але! Я вважаю, що тут, як і завжди в житті, треба зробити правильний вибір, що дивитися по телебаченню і що читати з літератури. Якщо читати і дивитися усе підряд, нічого доброго з цього не вийде. 
Відомо: той, хто читає книжки, керує тими, хто дивиться телевізор. Отже, вибір за вами. Хочете бути керованим усе життя - нехай ваш телевізор, включений протягом усієї доби,  думає замість вас. А ось керувати людьми складніше. Так само складно обрати правильні книжки для читання. Книжок у наш час видається сила-силенна, але можна прочитати приблизно 100 з них і зрозуміти що й до чого у цьому світі. Щоб правильно вибрати літературу для щоденного читання, досить зайти в інтернет і набрати щось на кшталт: топ найкращих книг. Хвала Богу, письменники ніколи не сиділи склавши руки, тому за останні пару сторіч написано багато такого, що додасть розуму і нашому поколінню. 
Отже, як висновок: дивіться телевізор, щоб почути новини або трохи розважитися, але хороша книга потрібна, щоб навчитися жити у цьому світі. 
Ответ
Ответ оставил: Гость
З нагоди ювілею Віктору Васильовичу надіслли адрес.
Я незодавно взнала нову адресу Михайлика.
Мова - це показник культури людини.
У кінці книги знаходився алфавітний покажчик літератури.
Справжнім дипломатом бути досить важко.
Він, як дипломник досяг виняткових успіхів у біології.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Якщо ця відповідь була для Вас корисною, проголосуйте за неї, будь ласка.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1)Именника немає
2( хліб
3)-
4хліб


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: Твір на тему - навіщо потрібні бібліотеки... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube