Категория
Українська мова, опубликовано 04.04.2019 08:20

Твір-стаття на тему "праця - це корінь моралі"

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
«усі блага і радощі життя створюються працею і тільки  працею. праця – корінь моральності». ця «норма моральності» відображає погляди  в.о.сухомлинського на значення праці у моральному  вихованні дітей. адже основним засобом формування в  дитини звички віддячувати людям добром за добро  педагог вважав залучення її до суспільно корисної праці.  працю у моральному вихованні дитини педагог розумів  насамперед як матеріальне втілення добрих почуттів:   «праця не тільки там, де людина сіє хліб або саджає  дерево. найбільш тонка, найбільш складна праця, коли  людина приходить до людини, бачить у її очах, читає між  «рядків» її поклик по . ця праця є вищою мірою  людського духу». василь олександрович на власному  досвіді переконався: моральне виховання працею дає  найбільший ефект, коли праця «одухотворяється», або  «олюднюється». він умів віртуозно поєднувати гру з  корисною діяльністю. ось один з прикладів, наведених  василем олександровичем: «коли мої діти вперше йшли  шкільною ділянкою, я звернув їхню увагу на маленький  дубок, що невідомо як виріс біля самої стежки…-  «подивіться, діти, на гіллястий, кучерявий дуб, що росте біля дороги, - сказав я.- цей дубок теж став би таким міцним  деревом, та йому не пощастило. бачите, хтось уже наступив  ногою на ніжну гілочку, але вона все-таки випросталася.  дубочок можна врятувати». і малюки побачили те , повз що  проходили байдуже….- «як же його врятувати? »- запитали  діти, звернувш до мене тривожний , благальний погляд.  дубок для них уже не один з тисячі дубків, які можуть  з’явитися під сонцем, а їхній єдиний у світі дубок.приносимо лопату, викопуємо велику брилу землі,  переносимо ніжну стеблину з коренем і землею. викопуємо  яму в тихому, затишному куточку…- і ось наш дубок у  безпеці. діти йдуть додому, несучи в серці дороге, єдине  почуття. прийшовши наступного дня, одразу ж біжать до  свого дубка». вирішальне значення у моральному вихованні, зазначав педагог, має не те, скільки,наприклад, дерев  посадила дитина, а те, чим стало для неї хоча б одне єдине  деревце, як воно увійшло в її серце. добрий вчинок,  корисна праця мають залишати хвилюючий слід у душі  малюка, викликати шляхетні почуття. моральна вихованість  людини починається з бажання робити добро, а такі  моральні риси як людяність, доброзичливість, вдячність,  почуття обов’язку народжуються в турботі, хвилюванні про  інших, в діяльності на користь людей, що навколо. отже, залучення дитини до суспільної праці –  найважливіший етап у моральному вихованні та вихованні  взагалі. 
Ответ
Ответ оставил: Гость
Росина, росиця, росистий, росинка
Ответ
Ответ оставил: Гость
В в нашому селі журавли вважаються гордими птахами. Весною на клумбах посадили квіти. Батьків викликають в школу. В краєзнавчому музеї завжди завжди радісно зустрічають відвідувачів. По радіо сповістили про наближення бурі. Комбайнером привезуть обід в поле.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Д ДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДД



Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой мове: Твір-стаття на тему "праця - це корінь моралі"... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube