Категория
Українська мова, опубликовано 05.04.2020 02:26

Прочитайте. Випишіть із тексту речення, у яких є слова з літерою, що завжди позначає два звуки.

Для кожного, хто не охолов до своєї історії, кому не байдуже, «звідки пішла Руська земля та хто в Києві почав першим княжити», пам'ятні хрестоматійні слова: «Так почнемо ж оповідку цю... І було три брати: один по йменню Кий, другий — Щек, третій — Хорив, а сестра в них була Либідь. Сидів Кий на горі, де нині узвіз Боричів, а Щек сидів на горі, котра нині йменується Щекавицею, а Хорив на третій горі, яку накликали за його ім'ям Хоревицею. І збудували містечко на ймення старшого свого брата та освятили його Києвом».

Так описує першопочаток виникнення стольного града найдавніший писемний літопис «Повість временних літ». Нині важко уявити нашу історію без цієї випадком збереженої духовної пам'ятки (В. Скуратівський).

ИЗВИНИТЕ БАЛЛОВ НЕТ(

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Своєї, історії, Києві, пам'ятні, щек,іменується, щекавицею, яку, ім'ям, хоревицею,Києвом, описує,уявити,історію,цієї,збереженої, духовної, пам'ятки

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Під( префікс) сніж( корінь) ник( суфікс) і нульове закінчення "підсніжник"
Ответ
Ответ оставил: Гость
Іменники в орудному відмінку

Ответ
Ответ оставил: Гость
Толя — син хазяїна будинку, у якому жила родина Федь­ка, — був дитиною ніжною, делікатною та смирною з “не­винними синіми очима”. Завжди чистенький і чепурненький, він зовсім не мав нахилу “до Федькових забав” і ста­вився з погордою до мужицьких дітей. Але якась невідома сила тягнула його до халамидника. Толя — хитрий і підступний: він підбив Федька на ризиковану подорож по кризі, мріючи про те, що той злякається, а хлопці з нього посміються. А інша його вада — заздрість — штовхає його самого на кригу. Федько рятує Толю, ризикуючи власним життям, а цей брехун ще й звинувачує його в тому, у чому був винен сам. Бешкетник виявився справжнім героєм і благородною людиною: хлопець збрехав перший раз у житті, щоб захис­тити зляканого Толю від розгніваного батька, але заплатив за своє благородство надто дорогою ціною — власним життям. Толя навіть після смерті Федька не відчуває власної вини, навіть забирае чижика, збрехавши матері хлопця, ніби виграв його. Він підлий і дріб’язковий. Толя — егоїст, який думає тільки про себе, його не цікавлять почуття й думки інших, він не знає, що таке честь, совість, благородство, що значить бути справжнім другом. Йому притаманні підлість, брехливість, хиткість, зрадливість, заздрість, пихатість та егоїзм. Я впевнений у тому, що в Толі ніколи не буде друзів, і мені б дуже хотілося мати такого чесного, благородного й сміливого друга, яким був Федько.


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой мове: Прочитайте. Випишіть із тексту речення, у яких є слова з літерою, що завжди позначає два звуки. Для кожного, хто не охолов до своєї історії, кому не байдуже, «звідки пішла Руська земля та хто в Києві почав першим княжити», пам'ятні хрестоматійні слова: «Так почнемо ж оповідку цю... І було три брати: один по йменню Кий, другий — Щек, третій — Хорив,... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube