Категория
Українська мова, опубликовано 06.06.2020 06:17

Вправа 1. Визначте перехідні та неперехідні дієслова.
Вивчити вірш, косити пшеницю, вчитися у школі, усміхатися приязно, читати книгу,
малювати фарбами, вимити чашку, займатися танцями, прикрашати ялинку, записувати у
щоденник, дивитись у вічі, косити косою, розуміти англійську, сісти в автобус, вимити руки,
вирізати з паперу, кохати дівчину, сидіти в кріслі, їсти виделкою.​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
1 Двоскладні
Чорна ніч інкрустована ніжністю.
У майбутнього слух абсолютний.
2 Називні
Затяжок, стіжок, день золотий.
Червоний гребінь горизонту.
Наді мною свинцеві води. (Це речення схоже на неповне!)
Степи, степи, стерня та роси.
3 Означено-особові
Відмикаю світанок скрипковим ключем.
4 Неозначено-особові
Затули свої очі долонями сліз.
5 Безособові
Вже немає ні хвилі, ні хмар...
Мені холодно тут.


Ответ
Ответ оставил: Гость
Смородина має кислуватий смак та темно-синій колір, росте на кущах. Ананас має рельєфну поверхню і вирости - листки, всередині він жовтий і на смак солодкий, його можна консервувати, росте з землі. Морква теж росте із землі, але спочатку видно тільки її зелені паростки, а якщо потянути їх, можна побачити саму моркву, яка має оранжевий колір. Її часто кидають у суп або роблять з неї салати, щоб придати смаку. Якщо її їсти, то можна відчути хрускіт у своєму роті, який супроводжується легким смаком, наповненим свіжістю. Особливо корисна морква влітку, тільки що викопана з бабусиної грядки.  
Ответ
Ответ оставил: Гость
По - префікс,
див - корінь,
ити - суфікс,
ся - постфікс
Ответ
Ответ оставил: Гость
Образ Толика — панської дитини, яку оберігали від будь-яких труднощів, протиставлений образу Федька. Це протиставлення виявляється і в портретних характеристиках, а особливо через поведінку в критичній ситуації. Толя сам напросився на крижини, бо його мучила заздрість до Федька, але зізнатися в цьому своїм батькам він побоявся. Толя сприймає благородний вчинок Федька як належне, його не мучить сумління, що він обманув, звалив свою провину на товариша. Коли Федько помер, Толик навіть не прийшов попрощатися з ним, лише байдуже спостерігав з вікна за похоронною процесією. Засобом характеристики цього героя є й фінальний епізод: Толя приходить до матері Федька забрати чижика, хоча Федько виграв суперечку і цей чижик уже йому не належав. За допомогою виразних деталей автор дає зрозуміти нам, яка людина виросте з цього Толика. Неоднозначно зображені батьки Федька-халамидника: їх поведінка стосовно сина видається жорстокою, але вона психологічно вмотивована. Батьки Федька знаходяться в повній залежності від Толикових, бо знімають у них квартиру і в будь-який момент можуть опинитися на вулиці. Цим і зумовлене таке строге покарання сина за те, що він образив хазяйську дитину. Надзвичайно прикро, що Толя, якого врятував ціною власного життя Федько, навіть не робить ніяких висновків, більше того, він аніскільки не засмучений тим, що сталося. Виходить, що благородний учинок «халамидника», який призвів до страшної трагедії, був непотрібний, бо зрозуміло, що такі, як Толик, не змінюються.


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой мове: Вправа 1. Визначте перехідні та неперехідні дієслова.Вивчити вірш, косити пшеницю, вчитися у школі, усміхатися приязно, читати книгу,малювати фарбами, вимити чашку, займатися танцями, прикрашати ялинку, записувати ущоденник, дивитись у вічі, косити косою, розуміти англійську, сісти в автобус, вимити руки,вирізати з паперу, кохати дівчину, сидіти в... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube