Категория
Українська мова, опубликовано 06.06.2020 21:51

Контрольний твір. Написати твір-опис пам'ятки історії й культури на основі особистих вражень у художньому стилі ( з використанням відокремлених означень та обставин). Опишіть памятку із Одеси ​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
                       Мiстичний замок

Чарівне Закарпаття милує неповторними краєвидами, багатством кольорів та незабутніми панорамами всіх тих, хто приїжджає в гості та живе тут. Одним із найвидатніших місць області є справжній замок Паланок, який захоплює нас своїм силуетом при сході раннього сонечка.

Дивна назва цієї історичної пам'ятки походить від маленького містечка, оточеного полями та ровом з водою, що знаходиться біля підняжжя 68-метрової гори, на якій він і розташований. Говорять, що перша споруда, яка згодом перетворилася у сучасний замок, була збудована білими хорватами в X ст., які проживали тут. Першим володарем міцної фортеці став князь Федір Корятович, який перетворив її у свою резиденцію. Він же викопав величезний колодязь, з якого, за легендою, кожну ніч виє чорт. Навколо споруди ростуть зелені дерева. Вони, наче піднімають догори весь могутній замок, вершини якого доторкаються до блакитного неба.

Споруда має три захисні фортеці, під якими розташовані підвали. Замок оточений глибоким ровом, через який можна пройти по дерев'яному мосту. Передня частина непримітна, з трьома невеличкими вікнами та загадковим порталом, за яким ти опиняєшся в іншому вимір та часу, адже містична атмосфера палацу не залишить байдужим нікого. Багато людей приходять побувати там, подивитись на Мукачеве з висоти. 

Сучасний стан цієї історичної пам'ятки плачевний, хоча деякі частини відреставровані. Я надіюся, що знайдуться люди, які зможуть зберегти її і для інших поколінь, адже без минулого нема майбутнього. 

Мукачівський замок - один з небагатьох, який поєднав у собі декілька стилів Середньовіччя. Я горджуся тим, що завдяки Паланку про наше Закарпаття говорять навіть за кордом. Тому цінуймо та зберігаймо його!

P.S. Не про пам'ятку з Одеси, взято звiдси:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Н.в тривога
Р.в тривоги
Д.в тривозі
З.в тривогу
О.в тривогою
М.в на тривозі

Ответ
Ответ оставил: Гость
Подивіться на катринку і скажи що ти можеш побачити біля будинку та біля нього
Ответ
Ответ оставил: Гость
Н.       синій клен            дерев"яна дошка
Р.       синього клена      дерев"яної дошки  
Д.       синьому клену     дерев"яній дошці
Зн.     синій клен            дерев"яна дошка 
Ор.    синім кленом       дерев"яною дошкою
М.   на синім клені       на дерев"яній дошці 
Кл.    синій клене           дерев"яна дошко        


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: Контрольний твір. Написати твір-опис пам'ятки історії й культури на основі особистих вражень у художньому стилі ( з використанням відокремлених означень та обставин). Опишіть памятку із Одеси ​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube