Категория
Українська мова, опубликовано 07.06.2020 00:21

контрольная годовая!!!
Завдання 1-6 мають по чотири варlанти вдповідей, серед яхих лише одна правильна. Виберіть правильну відловідь та позначте " в бланку відповідей 1. Уci подані словосполучення е прислівниковими в рядку: вустрічае оопце, читати книги, сумлінно працювати; Б) незалежно від результату, тричі на день, разом з татом; В) темний гай, літературинй вечір, край лісу; Г) яз тобою, висока будівля, смачні цукерки. 2. Тяре у неповному реченні ставиться в рядку: А) Ми гінці весни крилаті, знаменосці днів нових (В. Сосюра). В) Одии з сошкою, а семеро а ложкою (Народна творчість). в) Знов листа мені прислала мати, невеликий лист на кілька елів (В. Симоненко), Г) Марудна справа— жити без баталій (Л. Костенко). 3. Однорідиими оэначеннями ускладнене речення (розділові знаки пропущено): А) Твердий синявий свіг трав на сонді самоцвітами (М. Коцюбииський). Робота 1 мучить 1 годуе і учить (Народна творчість). В) Скрізь чути дитячі голоси дзвінкі веселі (0.Донченко) г) 3 шиї звисало важке глиняне намисто ріаних яскравих кольорів (Леся Українка). 4. Поширене звертання е в реченні: А) Зоре моя вечірняя, зпди над горою потоворим тихесенько в неволі з (Т. Шевченко). Б) Ох, шсне, чому, як той птах, не летиш? (М.Рильський) В) Ой біжи, біжи, досадо, не вертай до хати (В. Симоненко). г) 1 шлях евятинь твойх, Слануто, тернами весь позаростав! (М. Філянеький) 5. Помилки вдсутні в реченн: А) Час вмарнували на безцільну, нікому не потрібну прадю. Б) Конкуруючі фірми прийшли до агоди під час перетоворів. В) Нам було предоставлено можливість переадатк залік в дітературя. г) Привернувши мою увагу, киига виявилася дуже цікавою, 6. Відокремлений член е обетавиною в реченні: А) Якої ще йому кари, цьому нещасному Карнаухові, коли воно й так затовчене, занекаяне (О. Гончар). Б) Притаївшись у малині, за смородиною, я слухав бабині молитви, як заворо- жений (О.Довженко). В) Замість хати, лежала лише купа головешок, вутілля 1 сміття (Ю. Смолич). г) Вірний син України, Шевченко став найглибшим виразником народиих дум і надій (О. Гончар). У завданнях 7-9 до кожного рядка, позначенюго цифрою, доберіть відповідник, позначенио бук- вою, 1 впиить цю букву в таблицо. Потім послдовність букв перенесіть до бланка відпоедвй 7. Установіть відповідність між реченням вираження присудка вньому діеселівний при- А. Навколо така темішь, мовби хто настояв воду на чорному камені (М. Стельмах). В. Ось місяць, аоpі, солов" (T. Тичина). В. Україні, П люду хочу а служити (П. Тичина). Г. Будуть приходити люди, вбоr1 й багаті, веселій сумн, радощій тугу нестимуть мені, Гм промовля- ти душа моя буде (Леся Украйнка). судок; 2) діеслівний сяладений присудок; 3) іменний складений при- судож.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ: 1 б)

2. А)

3.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
1 в (почало звертати - складений дієслівний присудок) 
2 в (сонячний серпанок - узгоджене означення,  разом змінюються сонячного серпанку і так далі)
3 а (односкладне безособове речення з присудком БУЛО ТИХО й БЕЗЛЮДНО)
4 1 г (означення - озвучене піснями)
   2 д (прикладка -Полтава)
   3 а (обставина - ідучи з народом )
   4 в (додаток - окрім раю у природі)
5  1 г
    2 д
    3 а
    4 б
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ніч -місячна,зоряна, ясна,чарівна, зимова,літня,загадкова,прохолодна.День-сонячний, теплий,радісний,похмурий, літній, весняний
Ответ
Ответ оставил: Гость
Не зовсім зрозуміло, навіщо взагалі потрібно таке протиставлення? Телебачення і література - різні види мистецтва, кожен з них виконує свою функцію.
Але! Я вважаю, що тут, як і завжди в житті, треба зробити правильний вибір, що дивитися по телебаченню і що читати з літератури. Якщо читати і дивитися усе підряд, нічого доброго з цього не вийде.
Відомо: той, хто читає книжки, керує тими, хто дивиться телевізор. Отже, вибір за вами. Хочете бути керованим усе життя - нехай ваш телевізор, включений протягом усієї доби, думає замість вас. А ось керувати людьми складніше. Так само складно обрати правильні книжки для читання. Книжок у наш час видається сила-силенна, але можна прочитати приблизно 100 з них і зрозуміти що й до чого у цьому світі. Щоб правильно вибрати літературу для щоденного читання, досить зайти в інтернет і набрати щось на кшталт: топ найкращих книг. Хвала Богу, письменники ніколи не сиділи склавши руки, тому за останні пару сторіч написано багато такого, що додасть розуму і нашому поколінню.
Отже, як висновок: дивіться телевізор, щоб почути новини або трохи розважитися, але хороша книга потрібна, щоб навчитися жити у цьому світі.


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: контрольная годовая!!! Завдання 1-6 мають по чотири варlанти вдповідей, серед яхих лише одна правильна. Виберіть правильну відловідь та позначте " в бланку відповідей 1. Уci подані словосполучення е прислівниковими в рядку: вустрічае оопце, читати книги, сумлінно працювати; Б) незалежно від результату, тричі на день, разом з татом; В) темний гай, л... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube