Категория
Українська мова, опубликовано 28.04.2021 17:06

Сочинение на тему земля наш родной дом ( на украинском)

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:Земля – наш дім, і ми зобов’язані берегти і охороняти її. Але, задовольняючи свої потреби, ми забуваємо про свій борг.

Мільйони промислових підприємств викидають свої відходи в річки, озера, моря. Але ж водойми – це очі планети. Вона дивиться на нас брудними очима і питає, коли ми одумаємося, згадаємо про неї. На жаль, людина встигла забруднити не тільки воду, а й повітря і сушу.

Вирубуються величезні площі лісу для виробництва паперу. А адже ліс – це найголовніший очищувач повітря. Тим більше, зараз, коли кожен третій має автомобіль. Вихлопні гази накопичуються в атмосфері і не поглинаються рослинами.

На межі зникнення перебувають багато видів тварин. Для того, щоб жити в гармонії з природою, ми повинні жити за її законами, шанувати її порядки. Але людина нехтує цим.

Багато людей живуть одним днем, не замислюючись про своїх нащадків. Давайте уявимо, що може буде через 50-100 років. Мати-природа може розсердитися на рід людський, і з Землі зникнуть тварини і рослини, риби та птиці. Діти будуть бачити їх тільки на картинках і по телевізору, будуть відчувати тільки штучні запахи, не схожі на запах квітів.

Найбільш затребуваними стануть професії лікаря і могильника, бо з тим, з чим не впорався перший, впорається другий. Не буде жодного здорової людини. І наші діти будуть проклинати нас за те, що ми вчасно не схаменулися.

Жахлива картина постає перед нами, неймовірна, як з фантастичного фільму, але цілком можлива. У гонитві за технічним прогресом ми забуваємо про вічні цінності, яких можемо позбутися.

Якщо подивитися на нашу планету з космосу, можна побачити два величезних простори – синій океан води і зелений океан рослинності. Людина живе на землі в оточенні рослин і тварин.

Дивний світ природи! Він зустрічає нас морем звуків, запахів, загадок і таємниць, змушує прислухатися, придивитися, замислитися. Ми не можемо собі уявити наше життя без лісів, полів, річок і озер. Але наша планета в небезпеці!

Объяснение: Можно оценочку

Ответ
Ответ оставил: Гость

Серед усіх планет сонячної системи Земля, єдина планета, де є життя. Космонавти стверджують, що з космосу земля дуже красива. І коли дивишся на цей зелено-жовто - блакитний кульку з космосу - дух захоплює. І відразу так защемить серце і так хочеться додому

Щоб наша Земля стала справжнім домом, треба її любити, берегти. Відноситься, як до свого дому. Прибирати сміття, а люди навпаки, засмічують планету. Навколо великих і дрібних міст «розповзаються» звалища. Сморід стоїть в повітрі, і вітер несе цей запах прямо в квартири жителів.

Як і в будинку, планету треба мити. З цим відмінно справляються дощі. У деяких місцях навіть через чур активно, що річки виходять з берегів і затоплюють рівнини. Як приємно пройтися літнім ранком по вулицях тільки що помитого міста. Треба мити вікна будинків від пилу і бруду, щоб краще було видно своє місто.

Як і квіти в будинку, ліси і поля треба поливати (з цим завданням дощ добре справляється). А коли його немає довгий час, то люди включають спеціальні поливні установки.

Як і вдома, треба економити електроенергію. Вимикати ліхтарі днем. Навіщо вони потрібні, якщо світить сонце?

Треба доглядати і наглядати за тваринами. Адже вдома ми доглядаємо за ними. Так чому ж люди стали такими жорстокими і викидають маленьких кошенят і щенят на вулицю? За сотні років деякі види тварин взагалі перестали існувати.

На Землі треба жити так, щоб залишити нашим дітям і онукам у спадок чисті швидкі ріки і озера, а не целюлозно-паперові комбінати по берегах озер. Зелені галасливі лісу, а не пеньки від лісів. Скоро, напевно, так і буде. По телевізору постійно показують, як китайці цілими складами вивозять ліс з нашої країни.

Якщо на Землі жити буде неможливо, то переселитися буде нікуди. У Всесвіті поки не знайшли другою планету, придатну для життя. І тоді все загинуть. Про це треба не забувати.

Объяснение:

Сделай лучшим если все ок

Ответ
Ответ оставил: Гость
1 Люблю, коли із неба місяць круторогий туманно дивиться в вікно. 
3 Змалку його обступали білі стіни, на яких висіли вишиті маминими руками рушники.
4 Він постукав у віконце, щоб мати відчинила йому двері, прислухався до її ходи.
5 Якщо комусь дано слово, то обов"язково дається і його відчуття. 
7 Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до самого себе.
8 Могутній той народ, який має синів, об"єднаних любов"ю до Вітчизни.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1. Куди не глянь, скрізь сніг.
2. Дівчина заспівала пісню, так що всі завмерли.
3. У шкільному дворі росте дуб, який посадили в день відкриття школи.
4. В українській мові є речення, де присудок виступає як підмет.
Ответ
Ответ оставил: Гость
На мій погляд, протиставлення в цьому разі некоректне. Телевізор і книжка виконують різні функції. В усякому разі, я вважаю, перевагу слід віддати літературі, а телевізор може виконувати хіба що інформативну та розважальну функції. 
Народна мудрість свідчить: той, хто читає книжки, керує тими, хто дивиться телевізор. А обирати це має кожен сам для себе. 
Хочете, щоб вам вкладали в голову готові думки і керували вами все життя? Дивіться телевізор.
Хочете мати про все на світі власну думку, хочете вміти мислити і пізнати життя по-справжньому - читайте художню літературу. 


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: Сочинение на тему земля наш родной дом ( на украинском)... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube