Категория
Українська мова, опубликовано 29.01.2023 17:46

Випишіть спочатку складнопідрядні речення зі з’ясувальними підрядними частинами, а потім – з означальними. Поясніть уживання розділових знаків. 1. Раптом виявилося, що Павка великий винахідник-конструктор (О. Копиленко). 2. І також попроси за таких, які називаються пристрасно – вороги (К. Бабкіна). 3. Нехай же всі про те почують, що 185 95 Складнопiдрядне речення розповів Дніпро мені (П. Ребро). 4. Ви чули, як шумлять бори у вересневі вечори? (А. Малишко). 5. Бджола виповзла з вулика, посиділа на його вологій приступці*, умилася холодною росиною, що скотилася з дашка (В. Яворівський). 6. Я б так хотів, щоб ти була щаслива (М. Луків). 7. Хто літом працює до поту, зимою поїсть в охоту (Нар. твор чість). ІІ. З’ясуйте, у яких реченнях сполучники чи сполучні слова можна замінити на сино ні мічні. Підкресліть сполучні слова як члени речення.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Ось настала чарівна зима. Листя вже опало , птахів майже нема. Завіяв сильний сніг , по замерзало все на світі. Але не треба сумувать , адже скоро новий рік , багато подарунків та ласощів. Зима - чарівна пора року для дітей та дорослих!
Ответ
Ответ оставил: Гость
Треба добре людям знати
Найдорожча в житті мати!

Ответ
Ответ оставил: Гость
Зима

Зима – чарівна пора року. Мені подобається, коли надворі ясна морозна погода та падає сніг. На вікнах з’являються вигадливі малюнки  Коли все навкруги стає білим, здається, що ти потрапив у зимову казку. Взимку можна кататися на санках, лижах, гратися в сніжки та ліпити сніговиків.

Коли взимку надворі сильний мороз, то спочатку навіть не хочеться виходити з дому. Проте коли йдеш по засніженій вулиці, а сніг під ногами весело скрипить, на серці стає так радісно! Головне в таку погоду – не стояти довго на одному місці. Коли рухаєшся – ходиш, бігаєш, катаєшся на санках – замерзнути неможливо!

У  січні ми відзначаємо найцікавіші свята – Новий рік та Різдво. У цей час збираються всі близькі та друзі, а мама готує смачні страви. Мені подобається, коли підчас зимових свят у вікнах усіх квартир мерехтять різнобарвні лампочки. Найприємніше в новорічних святах – дарувати та отримувати подарунки. Колись я вірив, що їх приносить Дід Мороз і писав йому листи. Проте й отримувати дарунки від батьків дуже цікаво!

Зима дарує нам багато краси та веселощів. Незважаючи на холоди, можна проводити час з користю для здоров’я, а також  більше уваги приділити своїм близьким людям. А крім того, варто пам’ятати, що зима невічна і скоро прийде тепла, лагідна весна.
Ответ
Ответ оставил: Гость
В- приголосний, глухой, парний
І- гласный, звонкий, ударний
Н- приголосний, звінкій,
И-гласный, неужарний


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой мове: Випишіть спочатку складнопідрядні речення зі з’ясувальними підрядними частинами, а потім – з означальними. Поясніть уживання розділових знаків. 1. Раптом виявилося, що Павка великий винахідник-конструктор (О. Копиленко). 2. І також попроси за таких, які називаються пристрасно – вороги (К. Бабкіна). 3. Нехай же всі про те почують, що 185 95 Складноп... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube