Категория
Українська мова, опубликовано 01.03.2019 16:20

Які члени речення можуть бути однорідними?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Однорідні члени речення однорідні члени речення — це такі члени речення, які виконують однакову синтаксичну функцію, відносяться до одного й того самого члена речення і поєднуються між собою сурядним зв’язком. однорідні члени речення рівноправні і не залежать одне від одного. вони називають поняття, близькі за своєю сутністю. у реченні однорідні члени можуть поєднуватися за : 1) сполучників сурядності (теслярі робили мости на дніпрі, і дінці, і на тихому збручі); 2) інтонації, що на письмі позначається комою або крапкою з комою (в один день затопило ліси, сінокоси, городи); 3) обох цих способів (сонце росло, палало і тихо спускалося додолу). однорідними можуть бути будь-які (і головні, і другорядні) члени речення. здебільшого однорідні члени речення виражаються однією й тією ж частиною мови, але в ролі однорідних членів можуть виступати й різні частини мови (хоч був тато грізним, але нас дуже любив). однорідні члени речення бувають непоширені й поширені (широкою, вкритою туманом долиною верталися додому (у. у реченні може бути не один, а кілька рядів однорідних членів (верби й верболози сіро-зеленим туманом котились по луці і закривали подекуди воду). однорідні члени речення вимовляються з інтонацією переліку. не є однорідними членами: 1) повторювані слова, які вживаються в реченні для підкреслення кількості предметів, тривалості дії, вираження емоційності; вони як єдиний член речення (квітки куплю в переході, ніжну, ніжну красу, радість в теплих долонях в дім принесу, принесу (о. чубачівна)); 2) повторювані однакові форми слів, об’єднані частками не, так (хоч не хоч, писати так писати, дивиться не надивиться); 3) стійкі словосполучення з парними сполучниками і…і, ні…ні (ні слуху ні духу, ні пава ні ґава, і сміх і гріх); 4) два однакові за формою дієслова, що позначають дію та її мету (піду подивлюся).
Ответ
Ответ оставил: Гость
Зустріла калина мене морозної днини на сивому від інею узліссі. Хитнула вона вітами - червонястими кетягами із дивовижними ягодами. Замилувався я цими кульками , відщіпнув одну в скуштував Сік ягід рослини вгамовує спрагу.
А скільки пісень про неї співано Прекрасний калиновий кущ і в цвітінні. Посади в ти за своє життя хоч один кущ ягід
Ответ
Ответ оставил: Гость
Прикметник яке яку якого
Ответ
Ответ оставил: Гость
Сім раз відмірь,один раз відріж


Другие вопросы по Українськой мове

Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой мове: Які члени речення можуть бути однорідними?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube